Ātri un efektīvi veidi zamšādas apavu tīrīšanai

Zamšādas izstrādājumus nedrīkst mazgāt – tas var tos neatgriezeniski sabojāt. Tomēr ir daudz citu veidu, kā no zamšādas notīrīt netīrumus un padarīt tos atkal nevainojami tīrus.

Pirmkārt, tā ir speciālu tīrīšanai paredzētu sūkļu, birstīšu un salvešu izmantošana. Tās tiek pārdotas apavu veikalos, taču ne vienmēr ir pa rokai, turklāt ne visos gadījumos tās pietiekami labi tiek galā ar saviem uzdevumiem.

Zamšādas apavu tīrīšana

Pirmais, ar ko jāsāk zamšādas, velūra un nubuka tīrīšana, ir mehāniskā tīrīšana. Ja uz virsmas ir nopietni netīrumi (piemēram, izžuvuši netīrumi, putekļi), vispirms notīriet netīrās vietas ar birsti ar vidēji cietu spalvu.

Pēc tam notīriet visu izstrādājumu. Vislabāk to var izdarīt ar speciālu plastmasas sūkli vai gumijas suku zamšai. Ja paliek traipi vai spīdums, nepieciešama nopietnāka tīrīšana.

Lielāko daļu traipu var noņemt ar to gumijas suku zamšādai vai kancelejas piederumu  – dzēšgumiju, “mērķtiecīgi” berzējot traipu.

Vēl viens veids, kā noņemt spīdumu: noslaukiet zamšādu ar drānu, kas samērcēta 10 % amonjaka un ūdens šķīdumā attiecībā 1:4. Pēc tam zamšādu labi noslaukiet ar mitru drānu un nosusiniet istabas temperatūrā.

Lasi vēl: Īpaši noderīgs garšvielu ceļvedis: ko un kur pievienot

Smalkgraudaina nagu vīlīte ir vēl viens līdzeklis, ar ko atbrīvot zamšādas apavus no netīrumiem. Vissvarīgākais ir nepārspīlēt!

Zamšādas kvalitāti var atjaunot, izmantojot tvaiku. Ja jums nav tvaika gludekļa, uzvāriet ūdeni katlā un turiet priekšmetu virs tvaika. Zamšādas priekšmets izskatīsies atsvaidzināts.

Cits zamšādas atsvaidzināšanas veids – tīrīšana ar vecu mīkstu zobu birsti, kas viegli samitrināta ar veļas kondicioniera šķīdumu. Tā ir piemērota tīrīšana priekšmetiem ar rupjāka materiāla virsmu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment